Huis & Tuin

Voor ons….:

Na in 1999 eigenaar te zijn geworden van dit vrijstaande huisje dat al jaren leegstond, zijn wij met de Franse slag begonnen om er wat van te maken. Perioden van intensief verbouwen werden afgewisseld met luieren, dromen, wensen, tekenen en -vooral- sparen voor de volgende klus. Verbouwen is weliswaar een leuke hobby, maar het leven moet wel leuk blijven, dus we gingen maar al te graag ook gewoon op vakantie naar andere mooie plekken op de wereld.

Maar ook in de Franse Ardennen is het mooi en we komen er al meer dan 20 jaar graag en vaak. De streek heeft een grote natuurlijke schoonheid en een alomtegenwoordige geschiedenis.
 
We vinden het leuk om onze plek te delen met anderen. Met vrienden, (zakelijke) bekenden, vrienden van vrienden, en zelfs soms een enkele vreemdeling, in de hoop dat eenieder even kan bijtanken, opladen, dan wel een belangrijke klus kan klaren. Gewoon even weg van de dagelijkse beslommeringen.

 ….en voor anderen:

We hechten eraan dat onze gasten, maar ook ons huis, tuin en dorp gedijen bij een verblijf hier. Daarom verhuren we alleen aan (vrienden van) bekenden die niet op alle slakken zout leggen. Er gaat wel eens wat los of stuk en we kunnen niet “even” langskomen om het te maken.
En omdat de boeren vroeg uit de veren moeten, willen wij hun ook beschermen tegen luidruchtige partygangers die de nachtuilen overstemmen met beatboxen.

Station Spoor d’Imecourt is sowieso geschikt voor 7 à 8 personen. Maar vriendengroepen hebben hier ook met 14 personen (met zelf meegebrachte matjes en slaapzakken) gebivakkeerd. Bovendien is het uitstekend kamperen in de grote tuin. Met zo nu en dan even een blik van een nieuwsgierige koe van de buren.


Voor grotere groepen tot ca 18 personen is er qua verhuur nog een combinatie te maken met een huis van vrienden op 3 km afstand. Aldaar is plek voor nog eens ca 10 personen.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen.  Zie de contactpagina, of onderstaande link.