Toeristische tips

Er even helemaal uit:

De Ardennen is vooral geroemd om haar glooiende en uitgestrekte velden, de lieflijke natuur en historische bezienswaardigheden. In dit heuvelachtige departement wisselt het uitzicht met de seizoenen mee, waardoor het landschap telkens anders oogt.
De streek staat vooral bekend om haar land- en bosbouw. De uitgestrekte bossen worden afgewisseld met kronkelende riviertjes en weiden en velden die als een lappendeken zijn uitgestrekt. Het gebied is bij uitstek geschikt om een aantal dagen of weken de dagelijkse drukte achter te laten voor wat het is. Ons huis ligt op een prettig bereisbare afstand van de Randstad en je bent echt even helemaal ergens anders.

Ten westen van de Ardennen ligt de Champagnestreek met Reims als hoofdstad. De vele wijngaarden zijn niet te missen en de bekendere Champagnehuizen zijn -soms zelfs met een ondergronds treintje- te bezoeken….met desgewenst een proeverijtje tot slot.

In het zuiden -richting Verdun- ligt de Argonne, een smalle streek die zich eigenlijk uitstrekt over meerdere departementen en bekend is vanwege de 1e Wereldoorlog die zich in al haar hevigheid in de bossen voorbij Varennes-en-Argonne heeft afgespeeld. De bossen hebben zich inmiddels hersteld, maar nog altijd zijn er loopgraven te herkennen en zijn er meerdere plekken van historisch belang te bezoeken.

Dingen te doen in en rond het huis: 

Ons huis is een ideale uitvalsbasis om de Franse Ardennen en de Champagnestreek te ontdekken, ook met kinderen.

Mocht je je echt vervelen, voel je vooral vrij om lekker onkruid te wieden, (in overleg) een klus aan te pakken, de visjes zo nu en dan te voeren, de potten te begieten etc. 

En o ja, als de bomen en struiken vruchten dragen, dan mogen deze uiteraard geplukt worden.